REHBERLİK BÜLTENİ: 2.DÖNEME BAŞLAMAK NE GÜZEL!

REHBERLİK BÜLTENİ: 2.DÖNEME BAŞLAMAK NE GÜZEL!

Yeni bir dönemden herkese merhaba... Hayatta güzel şeyler olur , kötü şeyler de olur. Yaşamın dengesidir belki de bu... Her yaşantı bizi biz yapar... Olumsuz deneyimlerin korkusu ve kaygısıyla bekledik bugünü... Şükürle açtık bugün okulumuzun kapılarını. 6 Şubat 2023 bizi; bizim sandıklarımızla, sevdiklerimizle sınadı. Aynı anda pek çok şeyi kaybettik. Güvenli alanımız kalmadı. Başa çıkmakta,idrak etmekte zorlandığımız olaylar yaşadık. Ancak yeniden başlama motivasyonu veren şeylere tutunup bir yılı geride bıraktık.

 Dünyada ve ülkemizde zaman zaman bireyleri ve toplumu etkileyen ;deprem,sel,yangın, kazalar,göç, terör, salgın hastalık gibi travmatik olaylar meydana gelmektedir. Yaşadığımız travmatik olayları çoğu zaman önleyemeyiz ancak sonrasında neler yapabileceğimizi bilirsek kalıcı etkisini azaltabiliriz. 

 Yaşadığımız bu zorlu süreç bizleri etkilediği kadar çocuklarımızı da etkilemektedir. . Yarın depremin yıldönümü gerek medyada gerekse de sohbetlerimizde yaşanılan travmatik olaylar gündemde olacak lütfen çocuklarımızı bu travmatik görüntülere, sohbetlere maruz bırakmayın.

05.02.2024 175

 

Evet, çocuklarımızın ruh sağlığını koruyabilmemiz, fiziksel sağlıklarını koruyabilmemiz kadar önemli. Peki çözüm nedir? Onlar için yaşayabilecekleri bütün olumsuzlukları bertaraf edemeyiz belki ama daima yanlarında olduğumuzu hissettirebiliriz.  Çünkü çocuklarımızın mükemmel anne babaya değil her koşulda seven anne babaya ihtiyacı var. Sevgi bağıyla oluşan güvenli aile ortamında büyüyen çocuklar başlarına gelen olumsuzluklarla baş etmeyi öğrenirler ve bu olaylardan güçlenerek çıkarlar. 

"Travmadan Bilgeliğe" isimli belgeselde Gobar MATE bunu çok güzel ifade ediyor. "Çocuklarımız incindikleri için travma yaşamazlar, acı çektiklerinde yalnız oldukları için travma yaşarlar."

Çocuklarını derinden anlama arzusuyla dinleyen ve psikolojik olarak asla yalnız bırakmayan değerli anne babalara saygılarımla...

 

Melike İPEK BÖLÜKBAŞI

Psikolojik Danışman/ Rehber Öğretmen