Okulumuz Tarihçesi

Okulumuz Tarihçesi

01.10.2021 240

    Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde bağımsız anaokulu olarak 2013 yılında eğitim öğretime başlayan Papatyam Anaokulu, şuan 160 öğrenci ile eğitime devam etmektedir. Kurumumuzda 3 yardımcı personel, 6 okul öncesi öğretmeni,1 psikolojik danışman ve rehber öğretmen,1 müdür yardımcısı, 1 müdür olmak üzere 12 personelle eğitim öğretime devam etmektedir.

    Okulumuz tek katlı olup; 1 erkek ve 1 kız olmak üzere yaş grubu özellikleri dikkate alınarak hazırlanmış 2 adet wc, 6 şube,1 mutfak,2 adet idari oda ve 1 adet Tasarım-Beceri-Stem Atölyesi bulunmaktadır.

     Sınıflar çocukların yaş grubu, ilgi düzeyleri ve bakanlık müfredatına uygun olarak tasarlanmıştır. Öğrencilerimiz sınıf içerisinde öğrenme merkezlerini aktif olarak kullanabilmekte, atölye çalışmaları ile 2023 eğitim vizyonu doğrultusunda gelişimleri bilişsel, sosyal ve psikomotor, dil alanları dikkate alınarak desteklenmektedir.

    Kurulduğu yıl olan 2013 yıllından bugüne kadar okulumuz, tecrübeli ve sağduyulu eğitimci kadrosunun çocukların gelişim alanları göz önüne alınarak katıldığı uluslararası ve ulusal birçok projeyi başarı ile gerçekleştirmiş olup, birçok sertifika ve bayrak ile ödüllendirilmiştir. Bu projelerimizden bazıları; Beslenme Dostu Okul Projesi, Eko-Okul Projesi, Okullarda Orman Projesi, Beyaz Bayrak Projesi, eTwinning Projesi, Tasarım-Beceri-STEM Projesi, Robotik Kodlama Projeleridir.

   Papatyam Anaokulu; çağın gerekliliklerini göz önüne alarak, sürekli gelişimi hedefleyen, eğitimde yeniliklere kapısını sonuna kadar açıp öğrenciyi merkeze almış/almaya devam edecek olmanın mutluluğu ve gururunu yaşayan bir kurumdur.

 

                                                                                                                   Papatyam Ailesi